lauantai 18. huhtikuuta 2009

Täältä tullaan, Myyrmäki!


Ensi lauantaina Mäykysen voinee tavata livenä Myyrmäki-hallissa, sillä postista kolahti juuri näytelmävahvistus. Mäykysellä on nyt paikka varattuna RUROKin näyttelyssä lauantaina 25.4. Tietysti matkaan voi tulla vielä monta mutkaa. Ensinnäkin paikalla pitää olla jo kukonlaulun aikaan, joten henkilökunnan olisi paras herätä ajoissa. Onneksi Mäykynen sentään asuu suhteellisen lähellä näyttämöä, joten aamuyön tunnit voi vielä turvallisesti vedellä hirsiä. Seuraava haaste on eläinlääkärin tarkastuksen läpäisy: ei riitä, että henkilökunta muistaa pakata Mäykysen mukaan, vaan kassissa pitäisi olla myös merkinnät saaduista rokotuksista sekä näyttelyvahvistus. Jos tähän asti selvitään, niin sitten pitäisi vielä löytää oma häkki ja sisustaa se Mäykysen maukuun sopivaksi. Tarpeetonta ehkä mainita, että Mäykysellä ei vielä ole yksiäkään verhoja. Viikon päästä henkilökunta todennäköisesti ompelee niitä kovalla kiireellä. Myös näyttelyhäkkikokoinen hiekkalaatikko ja astiasto pitäisi Mäykyselle hankkia. Vettähän herra ei kiposta juo, vaan levittää sen pitkin ja poikin, mutta ehkä vesikippo pitäisi kuitenkin olla luomassa kissasta huolehtivaa yleisvaikutelmaa: Eläimillä kuuluu aina olla vettä saatavilla.

Jos Mäykynen saadaan Myyrmäki-halliin ja vieläpä oikeaan häkkiin, ollaan jo aika pitkällä. Sitten pitäisi vielä löytää oikeaan aikaan oikean tuomaripöydän ääreen ja estää Mäykystä karkaamasta kriittisellä hetkellä. Positiivista tietysti myös olisi, jos herra Mäykynen osaisi käyttäytyä tuomaripöydällä eikä välttämättä toisi julki kaikkia mielipiteitään tuomarina toimivasta Jarmo Räihästä. Henkilökunnalla ei ole mitään ennakko-odotuksia tuomarista, kun koko näytelmätoiminta on meille uutta, mutta saattaa olla, että Mäykynen ei välttämättä niin vain niele kaikkea saamaansa palautetta. Henkilökunta tietysti myös toivoo, ettei Mäykynen huutaisi häkissään koko päivää, mutta tämä saattaa olla liikaa vaadittu. Mäykynen ei ole mikään hiljainen hyssykkä, vaan jos häkissä on tylsää ja tyhmää, niin siitä sietää koko Myyrmäki-hallin olla tietoinen.

8 kommenttia:

Hipsu, Viiru ja Killi kirjoitti...

Voi voi, yksi juttu teiltä unohtui: tuon kaiken tavaran mukaan pakkaamisen keskellä voi käydä niin, että itse Mäykynen unohtuu ;o)

Meidän tekisi mieli tulla tsiikaamaan tällaista julkkiskissaa, mutta valitettavasti meiltä jäisi nekin aamuyön tunnit nukkumatta ja Äiskä on nyt saanut vähän unirytmiään takaisin (se kun kärsi unettomuudesta) joten se ei antanut lupaa vaikka nätisti pyydettiin ;o)

sitruuna kirjoitti...

Meillä on vain yksi näyttelykokemus ja silloin Maukka oli vain 4 kk joten ehkä tilanne on nyt eri. Se ainakin goisasi kintut taivasta kohti häkissä eikä välittänyt mistään mitään.

Kamalasti sinne kyllä piti tavaraa roudata kun piti olla verhoja ja pohjapeittoa ja hiekkaa ja laatikkoa ja ruokaa ja pari lelua ja joku pesäkin... ja henkilökunnalle joku tuoli, kun ei pitkää päivää jaksa seistäkään. Ja Maunokin. Ja tietysti tuli aamulla sen verran kiire, että taksillahan me loppujen lopuksi mentiin...

Pöydällä Mauno oli ihan kiltisti, mitä nyt pyrki tuomarin eväiden kimppuun...

Hanninski kirjoitti...

Onnea näyttelyihin! Me ollaan nykyään niin Mäykysen lumoissa, että jos suinkin jaksettaisiin, tultaisiin katsomaan Mäykystä, mutta kyllä reissu nyt jää, kun juuri tuli katsastettua Turun näyttelyssä Bengalit ja lisäksi samana päivänä on Dilbert-koiran pelastushaun loppukoe...

Ruusu kirjoitti...

Minun tyttönen on tulossa samaan näyttelyyn ja samalle päivälle vieläpä. Ehkä törmäämme toisiimme jossain vaiheessa, tai ainakin viimeistään silloin, kun tulen ihastelemaan bengaleita (yksi lempiroduistani).
Meille näyttelykokemus on myös ihan ensimmäinen, joten saa nähdä, miten Bella suhtautuu mannekiinina oloon. ;)

Katja kirjoitti...

Mäykysen palvelusväki vaan sitten reippaasti kysyy neuvoa muilta paikalla olevilta bengaleiden palvelijoilta :D Ainakin allekirjoittanut Laran ja Bertan palvelija löytynee siitä aika läheltä Mäykysen yksiötä ja lupaa avustaa tarvittaessa.

hlehto kirjoitti...

Hyssen ensimmäinen ja viimeinen näyttelykokemus oli sellainen, että se protestoi voimakkaasti ihan kaikkea ja räpisteli ja huusi minkä kerkisi tuomarin sylissä.

Tuloksista päätellen häiriköinti tuomarin sylissä ei vaikuttanut arvosteluun.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Hipsu, Viiri ja Killi: Siellä näytelmässä on sellaiset rotusorjintasäännöt, että yleisöksi pääsevät vain ihmiset, joten ei teidän siksikään kannata lähteä matkalle. Yrittäkää siis rauhassa vaan nukuttaa sitä teidän äiskää :)

sitruuna: Hyvä että mainitsit tuon tuolin, olisi muuten voinut unohtua. On sellaisen tarpeellisuus joskus todettu, mutta nyt se ei kyllä ollut ollenkaan mielessä.

Hanninski: Kiitos! Eiköhän teillä ole enemmän kuin tarpeeksi jännitystä Dilbertin loppukokeessa. Onnea siihen!

Ruusu: Onnea Bellalle näyttelyyn!

Katja: Kiitos, tullaan kyselemään, jos tulee ongelmia.

hlehto: Harmi ettei Hysse viihtynyt, mutta toisaalta kyllä hyvä kuulla, ettei välttämättä heti joudu diskatuksi, jos hiukan protestoi ;)

Bediitta kirjoitti...

Toivottavasti kissa ja kaikken tärkeimmät lappuset tulee otettua mukaan. Melkeimpä kaiken muun voi hätätapauksessa ostaa näyttelypaikalta. ;)

Eiköhän ne näyttelmät kuitenkin hyvin mene.