sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

KeväthulluuttaMenneen viikon loppupuolella henkilökunta oli kehittänyt itselleen poikkeuksellisen paljon menoja, joten Mäykynen vietti tavallista enemmän aikaa yksin kotona. Mäykynen ei tällaista selvää laiminlyöntiä niin vain sulata, vaan protestointi on ollut äänekästä. Riippumatta henkilökunnan kotiintuloajasta oli Mäykysen mielestä sopiva aika pienelle ulkoilulle. Ja jos ei ulos, niin sitten ainakin leikitystä ja aktivointia muutama tunti. Mitä sitten, jos henkilökuntaa hiukan väsyttää ja flunssa painaa päälle — Mäykynen on elämänsä kunnossa ja lepäillyt koko päivän. Niinpä täällä on ravailtu leluhiirien perässä ja esitetty kevätserenadeja pikkutunneilla. Yläkerran naapuri on ajoittain ollut huolissaan oman musiikkiharrastuksensa mahdollisesta häiritsevyydestä, joten ehkä hän ymmärtää, että myös Mäykysen Oodi keväälle vaatii säännöllistä harjoittelua. Inspiraation iskiessä ei aina voi muistaa katsoa kelloa.

Hyvitykseksi yksinolosta Mäykystä on lahjottu Hulluilta Päiviltä ostetulla vaaleanvihreällä neliulokkeisella karvapallolla. Ei, tylsä henkilökunta ei ottanut Mäykystä mukaan hulluttelemaan, vaikka nimensä puolesta paikka olisi sopinut Mäykyselle paremmin kuin hyvin. Päättömästi ympäriinsä juokseva herra olisi todennäköisesti kyllä sopinut joukkoon mainiosti. Lahjontalelussa on iso pallo, jossa on naruilla kiinni neljä pienempää palloa ja se on onneksi osoittautunut kevään hittituoteeksi. Karvapallo ei valitettavasti ole täysin kestänyt Mäykysen kulutusta, vaan herra on jo onnistunut puremaan ison pallon rikki. Onneksi kaapissa on varalla myös ruskea karvapallo odottamassa sitä hetkeä, kun edeltäjä pureskellaan täysin hengettömäksi.

4 kommenttia:

Miirun poppoo kirjoitti...

Voi kun söpö kuva tuossa heti alussa. :)

Me kannustetaan sua jatkamaan sitä kevään oodin säveltämistä ja jatka toki sitä leikkimistäkin. ;)

sitruuna kirjoitti...

Ei hitsi, meillä on tietysti tuo sama lelu, ja se on niin suuri hitti, että henkilökunta kävi seuraavana päivänä ostamassa heti kolme lisää varastoon. Meillä on tosin pelkkiä vihreitä, koska henkilökunta ei osta mitään ruskeaa tai vaaleanpunaista.

Mauno ei ole harjoittanut puremisotteita ihkupihkuun leluun vaan on osoittanut ihastustaan nuolemalla isomman pallon litimäräksi.

Anonyymi kirjoitti...

Amadeus sanoo: varo Mäykynen niitä iltaoodeja, mun ei tarvinnut meillä kun alkaa viritellä, niin johan huomenna pääsen lääkäritätiä katsomaan. On kuulemma ihan tarpeeksi punahopeashaded siperiankisuja mun ei tarvi antaa panostani lisäpentueeseen. Plääh ja mulla oli jo tytykin tsekattuna, sellainen kaunis hopeakilppari, pikkasen vanhempi rouva jo, ois se ollu ainakin 2 v.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Mäykynen voi olla huoletta: lääkäritätiä on jo käyty katsomassa eikä mitään poistettavaa enää jäänyt. Tällainen pikkuseikka ei herran musikaalisuutta ole suuremmin haitannut. Äänijänteitä herra virittelee nykyään hiukan harvemmin kuin ennen leikkausta, mutta kyllä kevään kunniaksi silti pitää serenadisarjoja esittää. Musikaalista luonnetta ilmeisesti. Mutta tsemppiä Amadeus huomiseen operaatioon! Sen jälkeen voit lauleskella ihan sydämesi kyllyydestä ;)