sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Kevätmuotia


Viikko sitten maanantaina Mäykyselle saapui postissa takki Inspired by Indyltä. Takki tilattiin vuoden alussa, joten reilun kuukauden kesti, mutta tämä onkin varmaan takkitilausten sesonkiaikaa. Käyttöönottoa takki joutui odottamaan melkein viikon, sillä talviaikaan Mäykynen ulkoilee vain viikonloppuisin. Henkilökunnan hitaudesta johtuen koekäyttö venähti sunnuntaille, koska takin selkämykseen piti ommella napinläpi valjaiden kiinnityslenkkiä varten.


Mittatilaustakki istuu Mäykyselle ilmeisen hyvin. Suklaanruskeassa tikkitakissa on fleecevuori ja takin irralliset ylä- ja alaosa kiinnitetään toisiinsa tarranauhoilla. Maj Oskal -takkiin verrattuna kaula-aukon koko on tässä sopivampi. Indyn takissa tassut eivät mahdu pullahtelemaan kaula-aukosta sisään, joten mittatilaustakissa on etunsa. Pienenä miinuksena voi mainita, että saumaukset eivät ole aivan ammattimaista laatua ja tummat tarranauhat sopisivat kokonaisuuteen valkoisia paremmin. Hinta-laatusuhde on kuitenkin kohdallaan, sillä Maj Oskal -takki maksoi alennuksessakin enemmän kuin Indyn mittatilausversio. Indyn takkimalli on oikeastaan hämmästyttävän yksinkertainen ja voi olla, että seuraava takki valmistuukin henkilökunnan kotiompelimossa. Ei varmasti enää täksi talveksi, mutta ehkä seuraavaksi.


Viime aikoina Mäykysen ulkoilut ovat olleet parin minuutin mittaisia. Kylmyys ei Mäykystä ainakaan joulukuussa haitannut, joten syyksi on epäilty lunta, joka ehkä tuntuu tassuissa epämiellyttävältä. Nytkin henkilökunta kuvitteli selviävänsä parin minuutin pihapyrähdyksellä, mutta toisin kävi. Mäykynen suuntasi varmoin askelin kohti Keskuspuistoa ja ulkona oltiinkin lähemmäs tunti. Lumi ei ole edelleenkään sulanut, joten syytä ulkoiluinnolle voi vain arvailla. Aurinkoisuus? Viime aikoina säät ovat olleet enemmän tai vähemmän suttuisia, mutta nyt oli kaunis talvipäivä. Kamera? Pitkästä aikaa mukana oli kuvausvälineistö, joten innostuiko linssilude Mäykynen poseeraamisesta? Uusi takki? Halusiko Mäykynen esitellä uutta hienoa rotsiaan mahdollisimman monelle? Ehkä vanha takki oli jo so last season, ettei siinä kehdannut tehdä kuin pikaisia happihyppelyitä omassa pihassa.

6 kommenttia:

sitruuna kirjoitti...

Mielettömän hieno takki. Ehkä se oli se vanhan takin timantti, jonka säihke häikäisi Mäykystä niin ettei omaa pihaa pidemmälle kehdannut mennä?

Me ei olla ulkoiltu lumella, joulupäivänä oltiin viimeksi ulkona.

Peppi kirjoitti...

Hienon näkönen takki. Herrakin näyttää siinä viihtyvän.

Vulpes kirjoitti...

Eih, ihan loistava tuo alimmainen kuva. :D

Hienon takin on Mäykynen kyllä saanut, kyllähän tuota kelpaa mahdollisimman monelle siellä ulkona esitellä.

pullat kirjoitti...

No tuosta ei katu-uskottavuus enää parane!!

sitruuna kirjoitti...

Teillä on muuten ihan todellinen menemisen meininki ulkoilussa, ainakin kuvista päätellen. Meillä "ulkoilu" on sitä että mennään 3 m ovesta ulos ja jäädään siihen kököttämään ja puluja vahtaamaan kolmeksi vartiksi... Ei ihan kuntourheilusta käy.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Kyllähän Mäykynen aika reipasta vauhtia ulkoilee, vaikka eihän noita lenkkejä silti ihan kuntourheilusta voi ottaa. Ilman puiden ja pensaiden juurella kykkimisiä ei meilläkään selvitä, mutta välillä mennään sitten vastapainoksi pitkiäkin pätkiä ihan pysähtymättä.