perjantai 27. maaliskuuta 2009

Kuin kaksi marjaa

Herra Mäykynen on heti saanut kokea, että julkisuudella on nurjakin puolensa. Savon Sanomissa nimimerkki waterloo kauhistelee, kuinka joku voi pitää bengalintiikerin pentua kotonaan. Missä ovat Mäykysen CITES-paperit? Herra Mäykynen on toki imarreltu tästä sekaannuksesta: Mäykynen tietää olevansa hurja peto. Henkilökunta haluaa kuitenkin selventää kaikille blogin selailijoille, että Mäykynen on kissa, ei tiikeri. Bengali on kissarotu, joka ei ole sen läheisempää sukua bengalintiikerille kuin tavallinen maatiainenkaan. Käytännössä täysikasvuisella herralla on painoa noin viisi kiloa, joten aika höyhensarjalaisia tässä ollaan noihin hyvin etäisesti sukua oleviin viidakkopetoihin verrattuna.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olenkin aina ihmetellyt miten pystytte kouluttamaan raakaa villieläintä ;D

-stjtr- kirjoitti...

Ihan käsittämätöntä kidutusta! :-D Ja vielä suostutte lehdessä siitä kertomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hehe, bengalintiikerin pentu. :))

No kyllähän se Mäykynen sellaisesta menisi, sen verran hurja peto kuitenkin. :)

sea kirjoitti...

Aika hurja sä olet, mutta mäkin kyllä ihmettelin miten se kommentoija onnistui tiikerin tunkemaan juttuun. Oliko siinä kirjotuksessa alkunperin jotain viittausta bengalintiikeriin vai miten se sai bengalista tiikerin? Wikipedikin sanoo bengalin olevan kissa, ei tikru.

sitruuna kirjoitti...

Juu, kamala tappaja siellä teillä kotona, raakaa lihaa vetelee ja vessapaperirullatkin silppuaa. Eläintarhaan tommoiset kuuluis. Ja sekin olis kidutusta. Takaisin luontoon!

Anonyymi kirjoitti...

Se on meillä savolaisilla tuo kateus vähän kurkkimassa olan takaa itse kelläkin. Ja jos ei muuten päästä SavonSanomien mielipide-osastolla itkeä nillittämään, niin väännetään totuudet sellaiseksi, että em. toiminta onnistuu...

Niin ja Hra Mäykyselle vaan lepposia tiikerinpäiviä täältä Kuopiosta.

Hra Mäykynen kirjoitti...

sea: Ei siinä jutussa ole missään vaiheessa ollut mitään viittausta tai mainintaa tiikeristä. Ehkä kommentin kirjoittaja on saanut sanoista bengali+kissa ja vessapaperia ahnaasti raatelevan pedon kuvasta jonkun assosiaation bengalintiikeristä.

sitruuna: Ei, älä nyt pelota herra Mäykystä. Mäykynen ei suostu palaamaan luontoon ainakaan ennen lumien sulamista. Kesällä Mäykynen voi ehkä ottaa asian harkintaan. Tosin silloinkin olisi ruokahuollon paras jatkua entiseen malliin. Ei niitä tipuja nälkäisenä jaksa vaania.

Hanninski kirjoitti...

Lehtijuttutoverit Dilbert, Wilma ja kissat Valtteri, Aslan ja Caspian tervehtivät hurjaa Bengalintiikeriä :-D Kavahtakaa kaikki, kun peto lähestyy...

Ihana sekaannus. Kaikilla ei ole tietoa. Oli kiva lukea Herra Mäykysestä lehdestä. Kun Aslan ja Caspian viime kesänä tulivat meille, meillä oli vähän aikaa kiikarissa puoliveriset bengalitytöt, joten rotuun tuli perehdyttyä. Joskus vielä... Sitä odotellessa hyvää keväänjatkoa Mäykyselle ja henkilökunnalle :-)

Hanninski kirjoitti...

Hei!
Kysyisin vielä henkilökunnalta, millä kameralla/objektiivilla kuvaatte Herra Mäykystä. Kuvat ovat nimittäin todella hyviä ja itsellä saattaa olla edessä uuden kameran harikinta, joten vinkit ovat paikallaan....

Hra Mäykynen kirjoitti...

Kiva kun löysitte vierailulle :)
Meillä on kuvausroinasta vanha blogijuttu: Kamerakamat
Kamerana on siis Canon EOS 40D. Objektiivit hiukan vaihtelevat tilanteen mukaan.