tiistai 17. maaliskuuta 2009

Mini-Dyson koeajossa


Mini-Dyson on ollut koekäytössä kolme viikkoa, ja henkilökunta on ollut hankintaan suhteellisen tyytyväinen. Imutehoa Dysonissa riittää, ja moottoroitu animalpro-harjasuulake tuo reilusti lisäpotkua. Supersuulaketta kokeiltiin mattoihin heti normaali-imuroinnin jälkeen ja aika komea karvapallo niistä lähtikin. Tällaista karvatomuutta matot eivät todennäköisesti ole kokeneet sitten Mäykysen taloon muutamisen. Samalla tuli kuitenkin huomattua rikkaimurin ensimmäinen puute: Lattioilla konttaaminen ei ole erityisen mukavaa. Electroluxin jatkovarrellisella mallilla voisi ehkä välttää selkäkivun, mutta henkilökunta on edelleen sitä mieltä, ettei ainakaan näin pienessä asunnossa tarvita sekä normaali-imuria että käytännössä lähes yhtä suurta akkukäyttöistä imuria.

Dysonin akku kestää noin kuusi minuuttia, joten juuri yksiötä suurempaa kämppää ei pystyisikään siivoamaan ilman välilatauksia. Imutehon optimointia käyttöajan sijaan henkilökunta kuitenkin pitää järkevänä ratkaisuna. Viisikin minuuttia on pitkä aika kontata lattialla, ja mitä tekisi imurilla joka ei jaksa imeä.


Toinen rikkaimurin ongelma on sen käytön vaativuus. Tavallinen imuri pitää ottaa kaapista, kytkeä johto pistorasiaan ja aloittaa siivous. Rikkaimurin kohdalla kaksi ensimmäistä kohtaa voi hypätä yli, mutta siivous on kuitenkin aloitettava. Edes Dysonin rikkaimuri ei ole itsenäisesti toimiva robotti. Valitettavasti.

Herra Mäykynen ei pidä Dysonista yhtään enempää kuin tavallisestakaan imurista. Molemmissa on Mäykysen mielestä hyvin ikävä ääni. Vaikka koossa Dysonin rikkaimuri jääkin jälkeen, niin äänen suhteen se on vähintäänkin tasoissa tavallisen imurin kanssa. Patentoitu Root Cyclone -linkoustekniikka ei ole hiljaista. Dyson on parhaimmillaan matoilla ja muilla vaikeasti harjattavilla pinnoilla. Paljasta laminaattia, laattaa ja parkettia siivoaa käytännössä ihan yhtä helposti harjalla ja rikkalapiolla kuin rikkaimurillakin. Kaikki pehmeät pinnat ovat harjalle suuria haasteita, koska niillä roskat vain pomppivat eikä alusta siistiydy. Animalpro-harjasuutin taas poistaa hiekat ja pölyt tällaisilta pinnoilta yhdessä hujauksessa. Härveli soveltuu hyvin hiekkalaatikon edusmaton siivoukseen, verhoiltujen huonekalujen karvaeliminointiin ja todennäköisesti se olisi myös kätevä vaikkapa auton imuroinnissa.

Kolmen viikon käyttökokemusten perusteella henkilökunta ei ole täysin vakuuttunut rikkaimurin välttämättömyydestä edes kissataloudessa. Onhan se toisinaan varsin kätevä, mutta ilmankin pärjäisi. Dysonin tehosta henkilökunta kuitenkin on vakuuttunut, ja hyvin todennäköisesti talouden seuraava normi-imuri on merkiltään Dyson ja ilman muuta vielä animalpro-liitteellä. Jos lemmikkitalouteen ostaa Dysonin, niin ehdottomasti kannattaa maksaa pieni lisähinta tuosta karvantuhoojasuulakkeesta. Herra Mäykynen jää toiveikkaana odottelemaan uutta teknologista läpimurtoa: Silent Root Cyclone -linkoustekniikkaan perustuva imuri saisi herran suositukset välittömästi.

Herra Mäykynen esittelee Dysonin parhaita puolia.

9 kommenttia:

mtlbiker ja Viivi kirjoitti...

Moe, meillä hoitaa pääasiallisen imuroinnin Roomba 580 robotti-imuri joka toinen päivä 2h Viivi-kissan ihmetellessä puustaan. Muina aikoina näkyvät ja harmittavat irtoroskat poistaa Electrolux ErgoRapido 2-, joka toimii myös rikkaimurina. Varsinainen perinteinen imurikin on, mutta sen käyttö on jäänyt vain harvemmin tapahtuvaan suursiivouksiin yms. Pitkäkarvaisesta maatiais-Viivistä irtoaa sen verran karvanöytää päivittäin, että perinteisellä pitäisi imuroida jatkuvasti. Turbosuulaketta tarvitsisi käyttää muutamassa matossa, mutta nyt Roomba hoitaa imuroinnit että "turboilut".

Hra Mäykynen kirjoitti...

Olisihan tuollainen robotti-imuri kiva vekotin, mutta vähäksi aikaa taitaa olla imurikiintiö täynnä. Jäämme odottelemaan äänettömän robotti-Dysonin ilmestymistä markkinoille. Voi tietysti olla, että uusi imuri joudutaan hankkimaan jo ennen kuin tuollainen ihme on kehitetty ;)

sitruuna kirjoitti...

Oi, tuollainen robotti-imuri olisi kyllä ainakin henkilökunnan mieleen. Tiedä sitten mitä Mauno siitä tykkäisi, varsinkin jos se pöhisisi tunteja kerrallaan. Imurointi ei ole ihan Maukan lempipuuhaa - se kyllä seuraa parin metrin päästä tiiviisti tapahtumaa, mutta selvästi imuriin pidetään etäisyyttä sen inhottavuuden vuoksi.

mtlbiker ja Viivi kirjoitti...

Olen seurannut näitä Mäykysen seikkailuja 4-vuotiaan Viivin marraskuisesta saapumisesta Kytäjän kissatalosta. Erittäin mielenkiintoisia ovat, F-naattorikin hankittiin jutun perusteella ja hyvin toimii & Viivi nauttii sen käsittelystä.
Uusin Roombani 1kk sitten. Viivi pelkäsi aiempaa roboa, Roomba original, sen kovemman käyntiäänen takia. Nykyistä lähennellään ihan kuin kiusan vuoksi. Ja puussa ollessaan ei Viiviä paljoakaan jaksa robo kiinnostaa ;-))

Hra Mäykynen kirjoitti...

Viivi ei ole sitten kuitenkaan onnistunut itse tassuillaan säätelemään Roomban nappuloita? Eikös siinä ole jotain ohjausnappuloita siinä imuriosassakin? Jos meillä olisi robotti-imuri, niin saattaisi olla, että Mäykynen kävisi hiukan muuntelemassa säätöjä, jos imurin jättäisi työpäivän ajaksi huristelemaan ;)

mtlbiker ja Viivi kirjoitti...

Ei se ainakaan vielä ole niin kiinnostunut Roomban nappuloista että niitä räpläisi. Vaikka onhan tuolla Youtubessa niitä Robolla ratsastus videoita. kts http://www.youtube.com/watch?v=LQ-jv8g1YVI

Hanikala kirjoitti...

Hei Henkilökunta! Nyt kun teillä on ollu tuo Dysoni 2,5vuotta, niin minkälaiset kokemukset nyt ovat? Kestääkö akku nykyään minuuttiakaan?? Entä imuteho?

Hra Mäykynen kirjoitti...

Pitäisikin tehdä tänne blogiin varmaan siivousvälinepäivitys :) Dysonin rikkaimuri toimii edelleen hyvin eli akussa ja imutehossa ei ole vikaa. Totuus kyllä on, että laitetta on käytetty hyvin vähän eli se on oikeastaan juuri niin turha kuin rikkaimurin voi ajatella olevan. Lattiat meillä kissojen vessojen edesta pikasiivotaan perinteisellä harja + rikkalapia -yhdistelmällä, koska se on paljon kätevämpää kuin kykkiä tuon imurin kanssa jokaisen hiekkamurun perässä. Parhaimmillaan laite on joidenkin pöytätasojen, auton, sohvan ja esim hyllynnurkkien imuroinnissa. Silloin tosin tulee usein jo vastaan akun kesto eli turha kuvitella, että koko autoa ehtisi kunnolla yhdellä latauksella imuroida, vaan imuri on tarkoitettu kuitenkin vain lyhytaikaiseen pikasiivoukseen.

Anonyymi kirjoitti...

juuri tuollaista tietoa kaipasinkin! Kiitos. Me havitellaan enimmäkseen juuri keittiöön rikkaimuria. Mutta ehkä me hommataan uusi rikkalapio ja harja sinne