perjantai 20. maaliskuuta 2009

Hyllytetty limnologi


Herra Mäykynen on aina osallistunut enemmän kuin mielellään akvaarion hoitoon. Vedenvaihto on Mäykysen mielestä yksi viikon kohokohdista, ja kalojen ruokintahetkiä herra myös seuraa aktiivisesti. Kun parempaakaan tekemistä ei ollut, hyppäsi tenava-Mäykynen usein akvaarion alla olevalle hyllylle, jolla säilytettiin kalanruokien lisäksi kaikenlaisia vesiarvojen mittaamiseen tarvittavia kemikaaleja. Koska monet niistä eivät sovellu kissan ravinnoksi, korjattiin hyllyn sisältö kaappiin. Henkilökunta ei kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen tilanteeseen, vaan loppujen lopuksi akvaariokaappiin päädyttiin tilaamaan Akvaariokeskuksen Petriltä laatikot hyllyjen tilalle. Akvastabililta ei valitettavasti tule toimituksia Suomeen erityisen usein, joten laatikoita jouduttiin odotelemaan kuukausi jos toinenkin.


Sittemmin laatikot ovat saapuneet ja olleet käytössäkin jo hyvän tovin. Mäykysen akvaarioinnostus ei kuitenkaan ole laantunut, vaan herrasta on kehittynyt aktiivinen akvaristi. Tarkastaja Mäykynen seurailee edelleen veden virtausdynamiikkaa, tarkkailee että kalat saavat ruoka-annoksensa ja inventoi akvaariolaatikoiden sisältöä. Henkilökunta myöntää, että suurimman väsymyksen ja epätoivon hetkellä innostusta on myös hyödynnetty. Kun Mäykynen on juoksennellut sekopäisesti ympäri kämppää ja vaatinut huomiota huutamalla täyttä kurkkua on herralle jopa ehdotettu: Mentäiskö vaikka ruokkimaan kaloja?

3 kommenttia:

sitruuna kirjoitti...

Mäykysellä ja fisusilla on taatusti diili. Ne vinkkaa Mäykyselle, että nyt olis sapuska maitollaan ja sitten Mäykynen näyttelee hepulia ja väsyttää henkilökunnan ruokkimaan fisut. Win-win.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Henkilökunta kyllä hiukan rohkenee epäillä tällaisen diilin olemassaoloa. Kalat kun eivät tunnu ihan olevan jutteluväleissä Mäykysen kanssa, vaan häipyvät vähin äänin herra tullessa aina tilaisuuden tullen uittamaan tassujaan akvaarioon. Tai sitten fisujen älykkyysosamäärä on paljon korkeampi kuin henkilökunta uskookaan...

Ana kirjoitti...

Teikä todella osaa kuvan valaistuksen - huokaus!