torstai 5. maaliskuuta 2009

Luonneanalyysi

Herra Mäykynen tavoittelee korkeuksia. Vain katto on rajana.


Viikon Kissakuvahaastessa etsitään oma kissaa kuvaavaa persoonaa. Vaihtoehtoina ovat luonnetyypit, jotka Sari Kumpula on esitellyt kirjassaan Kissan 9 luonnetta. Vaatimattomaan tapaansa Mäykynen yrittää pärjätä mahdollisimman monessa sarjassa.
 • Perfektionisti “Vain paras kelpaa”
  Tämä luonne kuvaa Mäykystä usein. Laatikkoprojektien suhteen Mäykynen on ehdottoman tarkka ja antautuu työhönsä täysillä. Tarkastaja Mäykynen myös valvoo huolellisesti useita asioita kuten pyykkien kuivatusta ja akvaarion vedenvaihtoja.

 • Auttaja “Voinko miellyttää teitä?”
  Ai ketä? Mäykynen miellyttää vain itseään ja jos siinä sivussa viihtyy joku muukin, niin kiva juttu. Jos ei, niin sitten ei.

 • Menestyjä “Tahtoo haasteita”
  Haasteeton elämä on tylsää. Aina pitää kehitellä uusia suunnitelmia, kokeilla ja yrittää kaikenlaista uutta. Tiesittekö esimerkiksi, että kaapelimodeemin pudottaminen lattialle on paras tapa saada henkilökunnan huomio pois tietokoneesta?

 • Romantikko “Naukuja kuutamolla”
  Voidaanko karjuntaa ulko-oven edessä tai nälkäänkuolemishuutoa keittiössä pitää romanttisena? Ei, henkilökunta ei usko, että Mäykynen on romantikko.

 • Tarkkailja “Salaperäinen yksinäinen”
  Herra Mäykynen on kaikkea muuta kuin yksinäinen sielu. Herra joutuu olosuhteiden pakosta kärvistelemään työpäivät itsekseen. Muuten Mäykynen onkin sitten siellä missä tapahtuu — riippumatta siitä kaivataanko Mäykystä mukaan vai ei. Ihan turha kuvitella, että vaikkapa korjaus- tai remonttihommia voisi tehdä ilman tarkastaja Mäykystä. Jopa paitojen silityksessä Mäykynen on suurena apuna istumalla silityslaudan päässä.

 • Epäilijä “Voiko tähän luottaa?”
  Mäykysellä ei ole aikaa tuhlattavaksi epäilyyn. Jos joku kiinnostaa, sinne mennään. Jos käy kehno tuuri, niin sitten pudotaan tai tarpeen vaatiessa poistutaan paikalta vähin äänin. Mäykynen ei arkaile eikä piileskele, vaan on ensimmäisenä tutustumassa kaikkeen uuteen olipa sitten kyse asioista, esineistä tai ihmisistä.

 • Seikkailja “Varsinainen villikissa”
  Aina tilaisuuden tullen. Tosin tilaisuuksia on rajoitetusti, koska sisätiloissa kaikki paikat on oikeastaan koluttu jo läpi ja ulkoilua haittaa talvi ja tassuravisteluita aiheuttava lumi. Lisäksi ulkoseikkailuissa on sellainen rajoittava tekijä kuin flexi, joka estää päättömimmät tempaukset. Onneksi seikkailussa on vain mielikuvitus rajana ja olohuone ja pullonkorkki muuttuu helposti hämyisäksi metsiköksi ja araksi metsähiireksi, jota hurja kissapeto voi vaania sammaloituneen kiven eli sohvan takaa.

 • Johtaja “Täällä määrään minä”
  Ehkä unelmissaan Mäykynen määrää, mutta herran harmiksi totuus on hiukan muuta. Edes ruokaa ei tarjoilla aina käskyn käydessä.

 • Rauhanrakentaja “Tärkeintä on harmonia”
  Herra Mäykysen lempiharrastuksia on epäharmoninen ryntäily ympäri kämppää. Hippiluonnetta herrasta on hiukan vaikea löytää.
Yhteenvetona voidaan todeta, että herra Mäykynen on seikkaileva menestyjä, jolla on ajoittain hiukan perfektionistin vikaa.

Ei kommentteja: