keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Ei pakotietä


Herra Mäykynen on kauhuissaan. Maanantaina henkilökunta soitti CatVet Kissaklinikalle ja sehän ei luonnollisestikaan tiedä mitään hyvää. Operaatio karvanoppa jatkuu! Leikkausaika on ennemmin kuin pian: jo huomenna. Ensimmäinen yritys ei ollut täysin menestyksekäs ja myös toipuminen venähti ikävän tulehdusepisodin vuoksi. Alun perin piilokiveksen uusintaleikkaus oli suunniteltu jo syyskauden puolelle, mutta jotta Mäykynen sai toipua rauhassa tulehduksesta ja antibioottikuuristaan, päätti henkilökunta siirtää leikkauksen alkuvuoteen. Juuri joulun alla ei operaatiota viitsitty tehdä, sillä edes pk-seudulla ei joulupyhinä ole runsaudenpulaa päivystävistä eläinlääkäreistä, jos toipuminen ei sitten olisikaan mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan.

Vaikka herra Mäykynen onkin jo puolikastraatti on sillä silti alkanut olla kollimaisia piirteitä. Selkeintä on merkkailu. Sisällä herra Mäykynen on onneksi ehtinyt merkata vain yhden vanhan risan repun, mutta ulkoilujen tärkein päämäärä on jo parin kuukauden ajan tainnut olla reviirialueen kartoitus- ja laajennustoimenpiteet. Suurenkin reviirin valtaus on käynyt kivuttomasti, koska kilpailevia kolleja ei ole tullut tielle. Alueen kissavähyydellä on kyllä myös nurja puoli, sillä reviirillä ei ole näkynyt kesän jälkeen myöskään yhtään kissatypyä. Mäykynen ei kuitenkaan ole luopunut toivosta ja yrittää myös unohtaa sen vähäpätöisen seikan, että fleksin toisessa päässä rymistelee koko ajan herran toimintaa valvova ja tarvittaessa myös rajoittava henkilökunta.

2 kommenttia:

sitruuna kirjoitti...

Tsemppiä Mäykyselle ja Maunolta terveiset, että pallitonna on kevyt olla, ei huolet paina, ei rasitu polla jne.

Anonyymi kirjoitti...

Mäykys-parka! Voin kuitenkin vakuuttaa että CatVetissä hän on varmasti hyvissä käsissä ja palli saadaan turvallisesti pois, hehe! :D

- Satunnainen lukija