maanantai 19. tammikuuta 2009

Identiteettivarkaus


Nettimaailma on vaarallinen paikka pienelle kissalle. Tänään herra Mäykysen kuva löydettiin petsie.fi -palvelusta. Siellä Mäykynen tosin näyttää esiintyvän salanimellä Nessu. Myös ikää on herralle karttunut lisää, sillä syntymävuosi on muuttunut vuodeksi 2004 vuoden 2008 sijaan. Ja oikeastaan herra ei enää edes ole herra, vaan sukupuolikin on muuttunut neidiksi. Saattaa olla, että Mäykynen olisi pitänyt ilmoittaa kissanäyttelyssä myös värintarkastusluokkaan, sillä vaikka henkilökunta on luullut väriä ruskeatäplikkääksi, niin uuden identiteetin mukaan neiti onkin harmaa musta pilkullinen. Onko herra Mäykynen keksinyt mukavan päiväpuuhastelun ja harjoitellut netin käyttöä henkilökunnan poissaollessa? Ehkä Mäykysen mielestä on huvittavaa esiintyä bittimaailmassa keski-ikäisenä kissaneitinä. Vai onkohan tämä hiukan liian kaukaa haettua? Mäykynen on monesti yllättänyt älykkyydellään, mutta kirjoitustaidoton herra uskoaksemme silti yhä on. Todennäköisempää taitaa olla, että joku omasta bengalista haaveileva blogin lukija on epähuomiossa unohtanut tekijänoikeudet. Ehkä jo huomenna Mäykynen esiintyy netissä taas vain omana itsenään.

5 kommenttia:

Sirpale kirjoitti...

Niinpä niin, kaikki mikä ei ole "naulattu" kiinni, varastetaan. Tuo ei voi olla edes vahinko tai johtua tietämättömyydestä, koska Petsien sivuille lemmikkiä lisätessään joutuu rastimaan kohdan "Vakuutan, että lemmikki, jonka lisään on omani" ja muutenkin siellä tuodaan selvästi ilmi että sinne saa lisätä vain omia lemmikkejä, ei toisten eikä virtuaalilemmikkejä ja että kuviin täytyy olla luvat...

Mirja kirjoitti...

No jopas on. On kyllä käynyt mielessä, että josko pitäisi itsekin laittaa jonkinlainen leima noihin kuviin, ettei neiti päädy johonkin virtuaalikissalaan.

Googlen kuvahaulla "bengali kissa" löytyy Mäykyblogi heti toiselta sivulta. Ei tosin juuri tuo kyseinen kuva, mutta kuitenkin. Voi siis hyvin olla että on googlattu mieleisen näköinen katti ja tehty siitä "oma".

Vulpes kirjoitti...

Mekin ollaan joskus jouduttu kuvakaappauksen kohteeksi, kun Wallun kuvia oli varastettu sivuilta, mutta hommaan tuli loppu kun pistin viestiä kuvakaapparille.
Ärsyttävää tollanen kun omia kuvia varastetaan ja sitten omia kissoja väitetään jonkun toisen omaksi ja kehitetään niille uusi identiteetti ym.

sitruuna kirjoitti...

Jospa Herra surffailee päivisin henkilökunnan poissaollessa ja vokottelee nuoria kolleja esiintyen keski-ikäisenä tätinä? Jotainhan tekemistä pitää päivälläkin olla... Ettei vain meidän pikkuinen Mauno olisi joutunut myös huijauksen kohteeksi...

No, sen vuoksi meillä lisätään kuviin ei-niin-kaunis "vesileima", josko se edes jonkun kuvavarkauden pysäyttäisi. Näppärimmät tietysti leikkaavat sen pois sieltä alakulmasta, mutta kun ei ihan keskellekään viitsisi laittaa.

Toinen mihin meillä on törmätty, tosin toisen blogin puolella, on kaistavarkaus. Blogista on linkitetty kuvia suoraan toisiin blogeihin ja ne syövät sitten kaistaa, joka yllättäen onkin välillä mennyt yli ja sitten maksetaan lisää jne... ei kiva.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Mäykynen on taas vain Mäykynen. Petsie hoiti homman kiitettävän nopeasti ja jo aamupäivällä oli neiti Nessun kuva kadonnut yhtä salaperäisesti kuin ilmestyikin. Pahoittelivat vielä, että kun lapsoset eivät aina ymmärrä, että kuvien luvaton lainailu on ihan oikeasti kiellettyä. Eikä Mäykysen kuvan lainaaminen meidän mielestä niin vakavaa olekaan, kunhan krediitit ovat kunnossa ja Joonakselle ei samalla keksitä kokonaan uutta identiteettiä.

Pitänee meidänkin alkaa laitaa webbiosoite kuvien kulmaan, niin tieto niiden alkuperästä kulkee automaattisesti mukana.