sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Näytelmäsuunnitelmia


Tähtitaivaan asento ei ole ollut suosiollinen Mäykysen näytelmäuralle. Ensin ei ollut papereita, kun Kissaliiton rekisteröinnit laahasivat kesällä viikkotolkulla jäljessä. Sitten henkilökunta oli töidensä puolesta estynyt ja seuraavaksi olikin jo vuorossa ensimmäinen karvanoppaoperaatio. Operaation jäljiltä maha oli lähes karvaton pari seuraavaa kuukautta. Juuri kun karvat olivat kasvaneet takaisin ajeltiin ne taas pois. Tämä on tietenkin vain puoli totuutta: jos henkilökunta olisi tosissaan halunnut viedä Mäykysen näyttelyyn, olisi syksyllä kyllä ollut tilaisuuksia, mutta ne olisivat vaatineet matkustamista. Siihen taas ei ole intoa riittänyt, sillä toistaiseksi henkilökunta on ollut näyttelyissä vain turistina, joten päivässä olisi tarpeeksi jännitystä ihan ilman pitkiä automatkoja ja mahdollisia hotelliyöpymisiä. Haastetta on herralle joka tapauksessa luvassa, sillä viivästynen näyttelmäuran aloituksen vuoksi Mäykynen on kohta jo yli-ikäinen nuorisoluokkaan ja joutuu tekemään ensidebyyttinsä aikuisten joukossa.

Pari seuraavaa kuukautta menee karvoja kasvatellessa, mutta joskus huhtikuussa voisi olla sopiva aika kokeilla näyttelyelämää. Heti huhtikuun alussa on URK:n näyttely, mutta toistaiseksi henkilökunta ei ole vielä innostunut siitä. Kyseinen näytelmä on Helsingin Messukeskuksessa, joten matka olisi helppo, mutta tilaisuuden luonne arveluttaa. Samalle viikonlopulle on Messukeskukseen ympätty myös Lapsimessut, PetExpo ja Model Expo. Lapsiin herra Mäykynen ei ole ollenkaan tottunut, sillä ainoat lapsikontaktit ovat ollet satunnaisia parin minuutin tapaamisia pihalla ulkolenkkien yhteydessä. Meillä ei ole mitään tietoa, miten Mäykynen ylipäänsäkään sulattaa näyttelyssä kököttämisen, joten suunnaton yleisömäärä ja iso tenavajoukko eivät ehkä ole paras idea ensimmäiseen näyttelyyn. Hyvähän kissan on sopeutua kaikenlaisiin tilanteisiin, mutta ehkei kuitenkaan kaikkiin kerralla.

Huhtikuun lopussa oleva RUROKin näyttely Myyrmäkihallissa voisi olla jo kokeilemisen arvoinen. Ilmoittautumisaika on jo alkanut, joten arvonta "mennäkö vai eikö" pitäisi suorittaa aika pian. Jos arpa osuu menemisen puolelle pitäisi myös valita oikea päivä. Molemmat päivät eivät ole vaihtoehto, koska ei ole tietoa millaisen hepulin herra saa näyttelyssä. Mikäli näyttely on verrattavissa autossa matkustamiseen, on luvassa päivä häkissä huutamista. Pahoittelemme jo etukäteen kanssanäyttelijöiden kärsimyksiä.

4 kommenttia:

sitruuna kirjoitti...

Teillä on taas niiiin samanlaista kuin meillä. Mehän kertaalleen kokeiltiin jo näyttelemistä, viime elokuussa Kaapelilla Surokin näyttelyssä, jossa käytiin pokkaamassa VG knikin vuoksi. Nyt kun ensi kuun alusta tulee ikää 10 kk, Mauno pääsee kastraattiluokkaan, jolloin knikillä ei enää ole väliä.

Ensimmäisessä näyttelyssä Mauno otti leppoisasti ja goisasi häkissä kintut kohti kattoa.

Autottomina me yritetään katsella näytelmiä läheltä, joskin Turussa olisi näytelmien yhteydessä Mau-kerhon kevätkokous, jos sinne löytäisi kyydin.

Messari olisi meillekin paras, mutta ihan samasta syystä arveluttaa. Tahmanäppejä ei kaivata häkin raoista häsläämään. Myyrmäki ehkä sitten...

Orja kirjoitti...

Tulkaa ihmeessä Myyrmäkeen, ja lauantaina - siellä on sillon perinteisesti runsaasti muitakin bengaleita, kun siellä järjestetään b-yhdistyksen kevätkokous.

Kainaloinen kirjoitti...

Juu, täällä äänestetään myös Myyrmäen lauantain puolesta! Mäykynen näyttelemään!

Hra Mäykynen kirjoitti...

Mäykynen on äänestetty näyttelemään lauantaina. Ilmoittautuminen on laitettu matkaan, joten mikäli vaan mukaan mahdutaan, niin Myyrmäessä herran voi todennäköisesti huhtikuussa bongata.