keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Kauluriterroristi vai terroristikauluri?

Henkilökunnan yöunet ovat olleet viime päivinä melko katkonaisia. Hyvin levännyt Mäykynen kuluttaa ylimääräistä energiaansa seikkailemalla yöllä sängyn alla, yöpöydillä, makuuhuoneen ikkunalaudalla ja juoksentelemalla pitkin ja poikin sängyssä. Eihän siinä vielä sinänsä mitään, mutta missä Mäykynen, siellä myös kolina. Klonks, kun kypärä törmää lasiin herran hypätessä ikkunalaudalle, skraak, kun kauluri raapii sängynpäätyä.

Herra Mäykynen osaa myös hyödyntää tilaansa. Klo 3.47 alkaa aamupalan kerjäys ja kun henkilökunta ei reagoi, seuraa hurja kalinkolina-hyppelyshow. Vaihtoehtoja on kaksi:

a) Periaatteistaan tiukasti kiinni pitävä henkilökunta voi yrittää jatkaa uniaan ja ruokkia Mäykysen normaaliin aamupala-aikaan noin klo 7.

b) Lepsu henkilökunta, joka haluaa nukkua, voi käydä ruokkimassa herran keskellä yötä ja sitten jatkaa rauhassa uniaan.

Käytännössä periaatteista pidetään kiinni ja nukkumisyrityksiä jatketaan ainakin 15 minuuttia. Viimeistään klo 4.02 turhat säännöt päätetään haudata, koska töissäkin olisi kiva jaksaa seuraavana päivänä tehdä muutakin kuin juoda kahvia. Mäykynen käydään ruokkimassa ja sen jälkeen koko porukka jatkaa rauhassa uniaan.

Mäykysen mielestä asiaan on idioottihelppo ratkaisu. Jos kauluri laitetaan yksikseen kaapin hyllylle, ei ole mitään öistä ylienergisyysongelmaa eikä toisaalta pieni edestakainen tepastelu häiritse kaksijalkaisia asukkaita, koska se on lähes äänetöntä. Taas ihmiset ovat ihan keksimällä keksineet ylimääräisiä ongelmia.

Ei kommentteja: