keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Uusi lounaslista

Herra Mäykynen on ehtinyt kunnioitettavaan kymmenen kuukauden ikään. Tämän merkkipaalun saavuttamista on juhlistettu siirtymällä tenavaruoasta aikuismuonaan. Ei päivänsankari sentään vielä kokonaan ole aikuissapuskaan siirtynyt, mutta nyt ensimmäistä kertaa saapui Zooplussalta laatikko, jossa oli mukana muutakin kuin kitten-purkkeja. Ajatuksena olisi vaihtaa herran ruokavalio vähitellen aikuiseen makuun sopivaksi. Nyt kun herra on kastraatti, niin energiantarve on oletettavasti hiukan vähentynyt ja kasvuvaihekin taitaa jo olla aikalailla tiensä päänsä. Jos nyt seuraavat pari kuukautta mentäisi sekaruokailulla niin että vauvaruoan määrä asteittain vähenisi ja vuoden iässä voisi sitten olla aika hyvästellä penturuoat kokonaan.

Mäykysen merkkiuskollisuus näyttäisi kestävän ikäkausivaihdon ongelmitta. Miamorin pussukat, mausta riippumatta, saavat edelleen täydet pisteet. Sellaista päivää ei ole nähty, etteikö Miamorin pussimuona olisi kadonnut lautaselta hetkessä. Animonda vom Feinstein ja Miamor -vuoat seuraavat kaukana takana, mutta niitäkin herra syö ihan mielellään nälkäänsä. Sen sijaan uusi tuttavuus, Cosman kanapussi, oli ihan hyi yök. Sellaista moskaa ei itseään kunnioittava kissaherra suostu edes maistamaan. Koostumukseltaan vastaava Schesirin kanapussi sen sijaan kelpaa paremman puutteessa, tästä tosin on aikuisversio edelleen kokeilematta. Almo naturen kanapurkit on Mäykysen mielestä aika mauttomia, mutta jos ei henkilökunta tajua mitään parempaakaan tarjota, niin pitkällisen nirpistelyn jälkeen nekin uppoavat. Ruokatrendeissä myös raakaruoka on nyt kovassa kurssissa. Kanankaulat herra kävisi mielellään syömässä tiskipöydältä jo heti pakastimesta oton jälkeen. Mitäs väliä sillä on, jos luiden lisäksi jäät hiukan narskuvat hampaissa?


Välipalaksi herra Mäykyselle maistuu ZiwiPeak peura-vihersimpukka -kuivaliha.

7 kommenttia:

Kainaloinen kirjoitti...

Oho, meillä on leikatut siirretty aikuissapuskoille heti leikkauksen jälkeen ja siitäkin huolimatta Seposta tuli möhköfantti! :o Hienosti on Mäykysellä kurvit pysyneet kunnossa!

Hra Mäykynen kirjoitti...

Jälkimmäisestä leikkauksesta on kuitenkin vasta kolme viikkoa, joten ei nyt vielä uskalla hirveästi juhlia Mäykysen kurveja ;) Tosin herra on onneksi edelleen sen verran nirppa, ettei syö mitenkään tolkuttomasti ellei tarjoilla sitten ole noita herkkuruokia. Mutta jos vararavintoa alkaa kertyä, niin armotta vaihdetaa laihemmille sapuskoille jo nyt suunniteltua aiemmin.

sitruuna kirjoitti...

Meillä on vedetty märkäruoka aikuisten sapuskaa koko ajan, syystä että melkein kaikki penturuuat märkäpuolella on kanaa ja se pieretti Maukua pentuna. Nyt menee jo kanakin. Vain raksut on ollut pentumallia (ja niitä syödään aika vähän), niistä on ajateltu että nyt käytössä olevat pussit on viimeiset, sen jälkeen ostetaan aikuisten sapuskaa.

Ja leikkinapsut onkin jo senior/lightia.

Noita Miamoreja ei olla kokeiltu, ei ole sattunut meidän käyttämissä kaupoissa silmiinkään. Onko ne jotain hyviäkin?

Hra Mäykynen kirjoitti...

Jos Mäykyseltä kysytään, niin Miamorit ovat parhaita ;) Miamorin pussukat ovat koostumukseltaan hyvin samanlaisia kuin Animondan Rafine Soupet. Miamorin vuoat ovat puolestaan hyvin samanlaisia kuin Animonda vom Feinsten -vuoat ja ne ei ole meillä yhtään niin suosittuja kuin nuo pussukat. Kummassakaan muodossa ei ole viljoja eikä sokeria ja kyllä niitä muutenkin ihan laaturuokina yleisesti pidetään. Sitten Miamorilla on vielä Fine Fillets pussejakin, mutta niitä ei ole vielä kokeiltu. Ei ole kyllä meilläkään tietoa, mistä noita voisi Suomessa ostaa, kun meille tilataan Zooplussasta. Mitä olen keskustelupalstoja lueskellut, niin jotkut eläinkaupat Miamoreja täälläkin myyvät, mutta en yhtään tiedä kuinka yleisesti.

Köyhä jatko-opiskelija kirjoitti...

Voi Joonasta! Ensin viedään kulkuset ja sitten laiminlyödään lohturuoka.

Voisitteko lähettää ylimääräiset penturuoat ihmiskavereille?

t. eräs joka syö huonompaa ruokaa kuin Mäykkä

Vulpes kirjoitti...

Panda syö vielä penturuokaa ja ensi kuussa tulee 1 vuosi täyteen. Mutta poika onkin leikkaamaton vielä ja aika laihassa kunnossa.

Miamor pussukat on myös Pandan suurta herkkua ja niitä pitäisikin taas seuraavaksi tilata Zooplussalta. Vuokaruuat on myös Pandan herkkua, mutta kaikki kanasuikaleruuat on ehdottomasti yök yök. Ja välillä poika nirsoilee vähän muillakin ruuilla, mutta onneksi liha kuitenkin maistuu aina. (Ja kuivaruokakin maistuisi mutta sitä ei anneta kun sen seurauksena on heti löysää tuotantoa laatikolla, eikä raksut muutenkaan kuulu muidenkaan kissojen ruokavalioon muuta kuin satunnaisina herkkuina).

Jenni kirjoitti...

Meidän kissapoika kollikäsiteltiin vajaa pari viikkoa sitten, eikä ruokahalu ole kasvanut lainkaan ainakaan vielä. Nirso mikä nirso. Lienee ainoa kissa, joka hylkii kaikkea märkäruokaa ja pitää vain Royal Caninin raksuista - monet muut kissat taitavat netin perusteella inhota juuri niitä...