lauantai 31. tammikuuta 2009

Nälkäviikot

Viime aikoina herra Mäykynen on ollut kovasti ruoan perään. Henkilökunta on kuitannut asian kastraatiosta johtuvaksi. Kastraatithan tunnetusti lihovat ja paisuvat heti, jos ei ole tarkkana. Koska pallittoman kissan energiantarve on myös hiukan pienempi kuin ei-kastraatin, on Mäykysen päivittäinen ruoka-annos pudotettu noin 350 grammasta noin 300 grammaan per päivä. Jälkimmäinen on useimpien märkäruokavalmistajien suositusannosmäärä eikä suinkaan mikään surkea laihduttavan kissan armopala.

Ruoan himo on lisääntynyt päivä päivältä ja nyt herra Mäykynen vaikutti nälkäiseltä jo heti aamupalan jälkeen. Koska makkarat eivät pursuile ja herra vaikuttaa olevan kaikin puolin timmissä kunnossa, päätettiin asiaa tutkia ja Joonas joutui vaa'alle. Kohta herralle voitaisi perustella, miksi ruokamäärät ovat rajoitettuja. Mutta ei, henkilökunna kauhuksi vaaka näytti hädin tuskin viittä kiloa! Tarkennuksena mainittakoon, että kastraatioleikkauksen punnituksessa vajaa kuukausi sitten Mäykynen painoi 5,23 kg. Mäykynen ei ole siis vaatinut ruokaa turhaan, vaan raukkaparka on ollut laihdutuskuurilla ihan henkilökunnan tietämättä. Piilokivesleikkauksessa poistettu minikives kun tuskin painoi kuin maksimissaan 0,03 kg, joten parisataa grammaa on haihtunut ihan huomaamatta.

Tänään Mäykynen sai ekstra-annoksen ruokaa ja reilumpaa annostelua tullaan jatkamaan tarpeen mukaan. Huoletta herra saa edelleen popsia pääasiallisesti penturuokaa. Ilmeisesti hyppy-pomppu-Mäykynen kuluttaa aika reippaasti energiaa, vaikka kastraatti onkin.Herra Mäykynen vetoaa kissanomistajiin, jotta nämä eivät näännyttäisi lemmikkejään nälkään. Tikkuvartalot tuntuvat olevan kestomuotia mallimaailmassa, mutta onko tämä villitys levinnyt jo eläinten omistajienkin keskuuteen?

8 kommenttia:

Kainaloinen kirjoitti...

Meillä yritetään näännyttää Seppo-poloista mutta toistaiseksi näännytyksen tulokset eivät ole olleet havaittavissa. Seppo on siis edelleen pulleamahainen pieni poika, joka rääkyy ruokaa jatkuvasti.

[Olemme kyllä saaneet laiharikäskyn ihan eläinlääkäriltä sekä lukuisilta kissatuomareilta. ;)]

Hra Mäykynen kirjoitti...

Hui! Nyt Mäykystä pelottaa näytelmään lähteminen. Jos siellä sanotaankin, että ruokailuja pitäisi vähentää. Pelottava ajatuskin.

Mitä jos Sepolla onkin vain suuret luut, jotka työntävät samalla mahaa hiukan pullolleen ;)

sitruuna kirjoitti...

Hui kauheaa miten Mäykys-raukkaa on kidutettu vähäisellä ruualla, poloinen on suorastaan laihtunut! Tai ehkä se piilokives olikin tiheydeltään lyijymäistä aihetta ja painoi sen 300 g?

Harmaa kirjoitti...

ASIAA!!! Jyrkkä EI laihdutusnäännytyskuureille! Jyrkkä EI! Jyrkkä EI!!

Mari kirjoitti...

Meilläkin Vilpertti on ollut jo pidemmän aikaa laihiksella, eläinlääkärin määräyksen jälkeen. Mamia hieman huolestuttaa, koska tuloksia ei ole ollut nähtävissä.

Vilpertille kastraation jälkeen kasvoi uudet kassit poisotettujen tilalle. Ne vaan ovat hieman ikävän hyllyvät tuossa masun alla :(

luolaleijona kirjoitti...

Syökö Herra Mäykynen ollenkaan raksuja? Muutitteko muuta ruoissa leikkauksen jälkeen kuin vähensitte hieman (aloitteko esim. syöttämään kastraatin tai aikuisen ruokaa mukana)? Sori jos kyselen, meidän pojat ovat menossa kohta leikkaukseen ja ajattelin koittaa myös pitää linjat kurissa alusta asti =) Nämä pikkutikut eivät kuitenkaan syö kuin 200g märkäruokaa päivässä per naama, ja siihen päälle x määrä raksuja (välillä paljonkin). Raksujen säännöstely tulee olemaan meille se tärkein toimenpide, jospa sitten märkäruoka ja liha alkaisi uppoamaan paremmin :)

luolaleijona kirjoitti...

Hups, tuossahan se alempana lukikin :D Herra Mäykysella on melkein samanlainen menyy ja maku kuin meidän poijilla. Vaikka meillä aikuisten ruokia on maistettu vasta ihan vähän. Näissä oli mm. Cosmon kana aikuisille, josta tykkäsivät kuin hullu puurosta :O

Hra Mäykynen kirjoitti...

Löysit siis ilmeisesti jo vastaukset kysymyksiisi. Tosiaan hiukan pienennettiin ruoka-annoksia ja seurauksena herra tarpeettomasti laihtui, joten ei ehkä ollut kovin hyödyllinen toimenpide :) Nyt ruokamäärät ovat taas n. 350 g märkäruokaa päivässä, ei raksuja. Seuraillaan, varmaan jossain vaiheessa oikeastikin saa pudottaa ruokamääriä ettei herra pääse tukevoitumaan. Aikuisruokaa ja penturuokaa menee siis edelleen sekaisin, viime päivinä ollut penturuokaa n. 2/3 osaa.