tiistai 17. helmikuuta 2009

Kissa vs. auto

Herra Mäykynen on tyrmistynyt Helsingin Sanomien journalistisesta alamäestä. Tänään ne ovat keksineet raflaavan otsikon Kissanhoidon hinnalla saisi uuden auton. So? Toimittajalla ei selvästi ole kissaa, sillä muuten hän ei voisi tehdä noin järjettömiä rinnastuksia. Miksi kukaan haluaisi auton? Sellaisen hurisevan peltikopan, jota säilytetään jossain pihan nurkassa. Niistä ei ole seuraa eikä hupia. Vai koska hihittelit viimeksi autosi temppuilulle?

Ainakin ensimmäisen elinvuotensa osalta herra Mäykynen voi sanoa myös pyh arviolle kissanhoidon 75 euron kuukausikuluista. Pelkästään terveyspalveluihin Mäykynen on saanut tuhlattua 665,85 euroa. Kastrointi ja sen jälkeinen haavanhoito voi olla ihanan kallista. Olemme jättäneet osallistumatta keskustelupalstojen Paljonko maksaa kastrointi -keskusteluihin. Tuohon kun vielä lisää ruoat, hiekat, lelut ja muut satunnaismenot, niin on ehkä henkilökunnan mielenterveyden kannalta parempi, ettei Mäykysen keskimääräisiä kuukausimenoja lasketa.

Mäykysen mielestä jokainen vingutettu sentti on kuitenkin maksanut itsensä moninkertaisesti takaisin: laatuseuraa pikkurahalla. Voiko samaa sanoa autosta?

Elämä on.

12 kommenttia:

Katriina kirjoitti...

Tuo oli suorastaan hassun hauska rinnastus. Että ihan kahdessakymmenessä vuodessa saattaa auton hinta tulla käytettyä!
Ajatella. Onhan se hienoa, että autoon, siihen pyhään lehmään hintaa verrataan;).
Taitaa teidän Mäykynen tosiaankin olla melkoisen vaatelias, sillä täällä pärjätään kahden hänen kanssaan samanikäisen Cornish Rexin kanssa hiekan ja ruoan puolesta noin kuudellakympillä per kk( on se zooplus hyvä). Ja vaikka siihen muuta sälää laittaa päälle, niin ei meillä ikinä sataaviitäkymppiä kyllä saada kulutettua. Tosin, mitä väliä.

Ta-Miit kirjoitti...

Mieluummin kissa kuin auto. Ei minulla tosin ole ajokorttiakaan.

Kissan kehräys on balsamia sydämelle, mutta ainainen kadulta kantautuva autojen murina myrkkyä.

Mervi kirjoitti...

Ihana kuva, jälleen kerran

Mirja kirjoitti...

Syöhän autotkin. Bensaa, öljyä, renkaita ja sen semmoista. Ja autonruoka taitaa kuitenkin olla suht kallista verrattuna kissojen pöperöihin.

Zepa kirjoitti...

Kun auto temppuilee, ei kuulemma naurata yhtään.

Autolla voisi viedä katit vetskulle... (tosin hyvin on taksikin kulkenut , ei oo tarvinnut omaa hankkia...)

On tosiaan hassu tapa hahmottaa asia, tällä toimittajalla. Höh.

Enticement kirjoitti...

Juu, mielummin auto. Sitä paitti, koiran hoitaminen on kalliimpaa ja raskaampaa kuin kissan hoitaminen. (Mielestäni.) Ja vaikka olisi auto, millä se sitten kulkisi? O.o?

sea kirjoitti...

75 kuussa! Jestas meikä olis vararikossa. Hyvä jos 20e menee. Tietty jos joutus eläinlääkäriin tms menisi enemmän, mutta peruselossa tuskin.

Sitä paitsi auto saastuttaa, kissa sen sijaan laskee verenpainetta. ;P

eevis kirjoitti...

:D maailman turhin teksti toimittajalta. voi mitä hienoa sataaiskaan, kun ei olisi _neljää_ kissaa saatika koiraa! ton jutun olis voinut laskea myös 'jos jätä veikkaukset tekemättä/tupakat polttamattaa/juuston ostamatta'-taktiikalla.

sitruuna kirjoitti...

Koskahan joku kirjoittaa jutun: Auton hinnalla voisit saada kissan!

Meidän taloudessa kuljetaan pääosin kiskoilla luontoystävällisesti ja nautitaan tohelluksesta ja hurinasta kotosalla ihan koko rahalla.

Ihanan kallista.

pullat kirjoitti...

Ja mitähän se AUTON YLLÄPITO taas maksaakaan? Vinkki: Älä edes laske!

Kissapii kirjoitti...

Kissolleni kyselen noita vihreitä huopahiiriä. Laitatko blogini kautta sähköpostia keneltä niistä voisi kysyä lisää?

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten söpösöpösöpö kissa hää onkaan! :) <3