keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Furminator Fun Facts


Edelliseen postaukseen jääneiden avointen kysymysten innoittamana henkilökunta on googlettanut kuumeisesti furminaattorin ominaisuuksia — luonnollisesti laitehankinnan jälkeen.

Virallisen FAQ:n mukaan furminoitavaksi soveltumattomat non-shedding-kissarodut ovat balineesi, bombay, cornish rex, devon rex, burma, korat, LaPerm, itämainen lyhytkarva, itämainen pitkäkarva, ragamuffin, singapura, sfinx, tiffany eli chantilly, turkkilainen angora, turkkilainen van ja york chocolate. Muita rotuja sopii furminoida vapaasti. Bengali oli onneksi sallittujen listalla, joten herra Mäykynen voi huokaista helpotuksesta ja jatkaa onnellisena furminoitumistaan. Samainen FAQ kertoo laitteen soveltuvan mainiosti myös pitkäkarvaisille kissoille, ja koska FURminator on kampa eikä veitsi, mäykyjää voi furminoida vaikka päivittäin ilman pelkoa kissassa vielä kiinni olevan karvapeitteen katoamisesta. Vekottimen syvin olemus ja olemisen tarkoitus on poistaa irtonainen muun turkin sekaan jäänyt pohjakarva ennen kuin se poistuu luonnostaan sohviin, vaatteisiin ja muihin vastaaviin pintoihin.

Mäykysen tietotoimisto täältä tähän.

14 kommenttia:

Bemary kirjoitti...

Vaikuttaapa lupaavalta! Meillä on aivan kaamea karvaongelma läpi vuoden lähinnä ton raggiksen vuoksi, joten toi vois olla iso apu ongelmaan. Stockakin sijaitsee sopivasti samassa kaupungissa, joten vois melkein jo tällä viikolla piipahtaa kattomassa. :) Onko se kantistarjous muuten pitkään voimassa, satutko muistamaan?

Anonyymi kirjoitti...

Ja vaikka tossa nyt mainittiinkin vain osa roduista, niin kyllähän se silti muillekin roduille myös sopii.

Lukemani mukaan kannattaa tosin pitkäkarvakissojen kanssa olla varovainen ettei tuuheaa häntäkarvastoa onnistua furminoimaan liikaa, varsinkin jos on näytelmiin tarkoitus mennä. :)

Hra Mäykynen kirjoitti...

Bemary: Stockan tarjous on voimassa maaliskuun loppuun.

Vulpes: Nuo mainituthan olivat niitä rotuja, joille Furminator ei sovi. Herra Mäykysen tietotoimisto ei ota vastuuta, jos joku haluaa kokeilla Furmista myös noilla. Tosin herra Mäykynen ei muutenkaan ota vastuuta yhtään mistään ;)

sitruuna kirjoitti...

Huh, onneks ei oltu ei-furminoitavien listalla - vaiks meillei furminaattoria olekaan. Vielä. Työkaveri haki tänään omansa Stokkalta, tosin koiralle ja vähän sitä tuli jo mallailtua käteen. Kamalan painava se oli.

Anonyymi kirjoitti...

No niinhän siinä lukikin, ei ihmekään että ihmetytti nuo mainitut rodut. :D Voisi ensi kerralla ottaa silmän käteen lukiessa.

Hra Mäykynen kirjoitti...

sitruuna: Ei kissa-Furmis mielestämme mitenkään erityisen painava ole. Tai on se varmaan harjaksi painavahko, mutta ei ole ranne kuitenkaan vielä nyrjähtänyt ;)

Vulpes: Sellaista sattuu. Olisi kieltämättä aika erikoinen lista, jos tuossa olisivat rodut, joille Furminator sopii. Aika monta melko eksoottista rotua ja suurin osa yleisimmistä puuttuu.

Ana kirjoitti...

Ostin. Täydellinen vehjes! Herra Harmaa on ihan samaa mieltä, mutta neiti Mustalle täytyy ehkä hiukan vielä vakuutella esineen etuja. (Hän on muutenkin niin tarkka siitä, mitä saa ja voi elämässä tapahtua ja mitä ei...)

Anonyymi kirjoitti...

Herra Mäykysen kokemusten perusteella mekin kävimme Stockalta hakemassa oman Furminatorin kotiin. Väiski-britti karvastaa ihan kauheasti ja toivon mukaan tällä laitteella karvan määrä tekstiileissä ja vaatteissa vähenee.

Anonyymi kirjoitti...

Mäykyn pitäis saada jotain bonareita Furminator-firmalta kun on saanut näin monen hommaamaan moisen vehkeen. ;)

pulla kirjoitti...

^ Nii, tai josko se rupeis Mäykysen henk.koht sponsoriks? Onhan nyt kaikil muillakin julkkiksil omat sponssit ;-))
Furmis on hyvä- löytyy nyt vihdoin Pullalastakin..

Anonyymi kirjoitti...

Furminator vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta! Iitasta lähtee aika paljon karvaa, kohta on toinenkin karvaturri enkä haluaisi karvan lisääntyvän puolella. mistäköhän muualta kun stocmannilta noita saisi, saako eläinkaupoista? Stocmannia ei meidän kapungissa ole:(
Herra Mäykynen on ihastuttava, saisiko teidän blogin lisätä blogiini "kissamaisia blogeja" kohtaan?

Hra Mäykynen kirjoitti...

Kyllä Furminatoria saa myös monista eläinkaupoista. En suoraan osaa sanoa mistä, mutta kannattaa kysellä. Myös www.vetman.fi -verkkokaupasta saa, tosin siellä pitää huomioida, että postimaksut lisätään vielä hintaan.

Toki herra Mäykysen blogin saa lisätä Iita-neidin sivuille.

Unknown kirjoitti...

Remu täällä moi!

Olen 2,5v. poika Bengali Kuopiosta. Tänä aamuna se urospuolinen henkilökuntani jäsen huomasi lehdessä (Savon Sanomat 26.3.2009) jutun sinusta herra Mäykynen. Tämä kyseinen henkilökuntani jäsen jumittui sen laatikon eteen missä on paljon nappuloita ja pieni kuvaruutu. Kuvaruudulta hän luki blogiasi ääneen sille naaraspuoliselle henkilökuntani jäsenelle ja heillä tuntui olevan hauskaa. Luettuaan jostain furrr...rrr...rrr...rrr... Sori lähti kone käyntiin. Siis luettuaan jutun jostain furminaattorista lähti tämä uros hakemaan sellaisen läheisestä lemmikkieläintarvikekaupasta. Kotiin tultuaan minut furrr...rrr...rrr... -minoitiin välittömästi. Ihmeissään palvelukuntani kyseli jäseniltään että voiko tämä olla totta, minusta irtosi oikeasti ison pennun kokoinen kasa karvaa. Ja entäs sitten kämppikseni jotka ovat pitkäkarvaisia maalaisia... Minäkin katsoin ihmetellen miten kaksi kertaa viikossa harjatuista kamuistani irtosi molemmista itsensä kokoinen kasa karvaa!!! Meistä kaikista hovimme jäsenistä tämä furrr...rrr...rrr... -minointi tuntui todella hyvältä, edes kärttyinen vanhapoika ei raapinut palvelusväkeä (mikä sinällään on ihme). Meikä poika vaati vielä kunnon imuroinnin itselleen kun palvelusväki siisti irtokarvoja lattialta. Minä sitten niin tykkään siitä kun minua imuroidaan sillä pienellä suulakkeella jossa on harjat, annan jopa imaista Luruni eli häntäni kokonaan imurin putkeen ;)

Palvelusväkeni SUOSITTELEE LÄMPIMÄSTI Furminaattoria kaikille jotka tuskailevat irtokarvojen kanssa. LAITE ON JOKA SENTIN ARVOINEN.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Moi Remu! Kiva kun Furminaattori on ilahduttanut myös sinua ja kämppiksiäsi. Huomaa, että ikä tuo rohkeutta tai sitten olet syntyjäsi ihan superkissa, sillä imuri on täällä samalla ikävien laitteiden listalla kuin hiustenkuivaajakin. Kaikki muu on oikeastaan ok, mutta noihin kahteen on Mäykysen mielestä paras pitää pientä etäisyyttä.