maanantai 7. heinäkuuta 2008

Kuinka kissa pidetään sisällä

Blogin aloitus on kissan saapumiseen nähden pari viikkoa myöhässä, joten nykykuulumisten lomassa kerron myös jo ratkotuista ongelmista. Yksi sellainen on kissan karkaamisen estäminen ovista ja ikkunoista.

Meillä kissa yritetään pitää sisällä Zooplussan kissaverkolla. Tuon tilaamiseen päädytiin, koska en löytänyt paikallisista rautakaupoista mitään vastaavaakaan. Sittemmin huomasin toisaalla, että lentopalloverkkoakin voi käyttää.

Zooplus myy verkkoa pienissä paloissa ja isoissa rullissa, läpinäkyvänä ja mustana. Kaikki ovat ilmeisesti eri materiaalia. Rullatavarasta läpinäkyvä olisi ollut siimaa, mutta meille tilattu musta versio on muutamasta PE-säikeestä punottua lankaa. Silmäkoko on 3 cm x 3 cm. Verkkoa on nyt niitattu tuuletusikkunoihin, ja siitä on rakennettu väliovi parvekkeelle. Jos omistajalla olisi suunnitelmissa asua nykyisessä asunnossa pitempäänkin, niin koko parvekkeen lasittaminen tai verkottaminen olisi parempi vaihtoehto.

Epäilen, että verkko ei kestä edes muutaman minuutin aktiivista järsimistä, mutta toivottavasti se estää edes satunnaisen ikkunasta lentämisen. Leikin lomassa ikkunalasia päin juokseva kissa on jo nähty. Onneksi herra Mäykynen ei ole osoittanut juurikaan kiinnostusta paikalleen asennetun verkon pureskeluun. Parvekkeen verkko-oven rakenteluvaiheessa lattialla vellonut verkko sen sijaan kiinnosti kovasti.

Kasvattaja vihjaisi, että rautakaupoista saisi parvekkeen ovien väliin mahtuvia hyönteisrullaverhoja tai vastaavia, mutta sellaistakaan en onnistunut löytämään Helsingin K-raudoista. Parvekkeen ovien välissä palvelee nyt itsetehtyyn kehykseen niitattu verkko. Tuskin tuokaan kestää kiipeilyä tai läpihyppäämistä, joten asetamme toivomme siihen, että herra Mäykystä ei moinen riehuminen kiinnosta. Toistaiseksi ei ole kiinnostanut. Ovien väliin mahtui 12 millin paksuinen lista, joka on tuossa koossa aika rimpulaa, varsinkin kun esteettisistä syistä en viitsinyt laittaa enempää poikkipuita. Ensimmäisellä yrityksellä kireälle pingotettu verkko veti kehykset sen verran mutkalle, että toinen yritys vähemmän kireällä niittauksella oli tarpeen.

Ei kommentteja: